Mangós csokitorta

Torta alaphoz: 200 g gluténmentes zabkekszet 70 g kókuszzsírral összemorzsolunk és egy folpackkal bélelt 28 cm-s tortaforma aljára tesszük.

Csokis réteghez:

150 g magas kakaótartalmú csoki

4 dl kókuszkrém

2 evőkanál eritrit (ízlés szerint lehet több is)

2 evőkanál kókuszzsír

1 csomag zselatin fix

A csokit vízgőz felett a kókuszzsírral megolvasztjuk. A kókuszkrémet és az eritritet elektromos habverővel felverjük (nem lesz nagyon habos, ne a felvert tejszín állagot várjuk). Hozzáöntjük a felolvasztott csokit és belekeverjük a zselatin fixet, majd a tortaalapra öntjük.

Mangós réteghez:

3 db mangó pürésítve

2 csomag zselatinfix

A mangót botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk (így nem lesznek benne szálas darabok), majd ezt követően a  pürében csomómentesen elkeverjük (kézi habverővel) a zselatin fixet és végül a csokis rétegünk tetejére öntjük.

Az egész tortát 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

 

No Comments Yet.