Gesztenyés túrótorta (sütés nélkül, laktóz- és gluténmentes változatban is elkészíthető)

 

Hozzávalók:

200 g zabkeksz (gluténmentes)

100 g vaj (laktózmentes)

500 g túró (laktózmentes)

400 g gesztenyemassza (laktóz- és gluténmentes)

250 g mascarpone (laktózmentes)

1 tábla magas kakaótartalmú csokoládé (laktóz- és gluténmentes)

1 vanília

édesítőszer ízlés szerint

1 csomag zselatin fix

 

A zabkekszet összetöröm és a vajjal elmorzsolom, majd egy tortaforma aljára nyomkodom.

A gesztenyemasszát és a mascarponét összekeverem, majd hozzáadom a túrót, a vanília kikapart magját és ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert, végül hozzákeverem a zselatin fixet.

A krémet a zabos keksz alapra teszem és végül a tetejét bevonom a felolvasztott csokoládéval.

Pár órára hűtőszekrénybe teszem.

No Comments Yet.