Brokkolikrém leves parmezán chipsszel

Brokkolikrém leves hozzávalók:

30 g vaj

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500 g brokkoli

1 l  víz, vagy húsleves alaplé

200 ml főzőtejszín (15-20%-os)

só, fehérbors, szerecsendió ízlés szerint

A vajat felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az összevágott fokhagymát. Átforgatjuk, majd hozzáadjuk az összevágott brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük és puhára főzzük. Miután megpuhult a brokkoli, botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta és ha szükséges, utána ízesítjük.

Parmezán chips hozzávalók:

50 g cukkini

50 g sárgarépa

120 g parmezán

A cukkinit, sárgarépát és a parmezánt lereszeljük. Egy tepsibe kisebb halmokat rakunk a keverékből és 170 C-ra előmelegített sütőben roppanósra sütjük.

 

No Comments Yet.