Hozzávalók: 500 g gm liszt, 70 g barna nádcukor, 50 g eritrit, 7 g porélesztő, 220 ml rizstej, 100 ml víz, 50 g lm vaj, 2 tojás
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a nádcukor és a langyos rizstej keverékébe öntöm.
A sütőt 40 fokra előmelegítem.
Az élesztős keveréket, a lisztet, a tojást és a vajat beteszem a sütőbe, hogy egyenlő hőmérsékletre melegedjenek.
Miután az élesztő felfutott, robotgépbe teszem a sütőben előmelegített hozzávalókat, valamint a langyos vizet és az eritritet. Közepes fokozaton legalább 5 percig dagasztom a tésztát.
A nyújtódeszkát rizsliszttel megszórom, erre borítom a tésztát, amit szintén megszórok rizsliszttel. Kicsit lágynak tűnhet, de így lesz könnyű a belseje. 1 cm vastagra nyújtom, majd kiszaggatom és mindegyik közepébe egy lyukat nyomok. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, erre jönnek a fánkok és kb 40 percre visszamennek a 40 fokos sütőbe, hogy szépen megkeljenek.
Ezt követően egy edényben felolvasztom a kókuszzsírt és ha forró, beleteszem a fánkokat. Annyi kókuszzsír legyen, hogy „ússzanak” benne a fánkok. Mindkét oldalukat kb 1-1 percig sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Miután kicsit kihűltek, baracklekvárral tálalom.