Hozzávalók: 1,2 kg hátszín, 5 dkg dió, 5 dkg kesudió, 10 dkg tökmag, 1 evőkanál mustár, só, bors, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, borsfű
Elkészítés: a magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd mozsárban kissé összetörjük. A hátszínt –ha túl vastag- ketté vágjuk úgy, hogy maga a hús egyben maradjon és ki tudjuk teríteni azt. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, majd megszórjuk a magokkal. Feltekerjük a húst és átkötjük, hogy ne nyíljon szét. Serpenyőben minden oldalát elősütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a negyedelt hagymával és a borsfűvel és kb 30 percig –attól függően, mennyire szeretjük átsütve- elkészítjük.
Ezt követően pihenni hagyjuk a húst, közben forgatjuk és utána szeleteljük.