Brokkolikrém leves hozzávalók:
30 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1 l víz, vagy húsleves alaplé
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
só, fehérbors, szerecsendió ízlés szerint
A vajat felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az összevágott fokhagymát. Átforgatjuk, majd hozzáadjuk az összevágott brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük és puhára főzzük. Miután megpuhult a brokkoli, botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta és ha szükséges, utána ízesítjük.
Parmezán chips hozzávalók:
50 g cukkini
50 g sárgarépa
120 g parmezán
A cukkinit, sárgarépát és a parmezánt lereszeljük. Egy tepsibe kisebb halmokat rakunk a keverékből és 170 C-ra előmelegített sütőben roppanósra sütjük.